Bil Allt´s långa historia i korta drag,,,

Dåtid

Bil Allt är ett gammal känt namn bland bilägare och verkstadsägare i Lidköping och har anor tillbaka till slutet av 1950 talet då familjen Thorsell startade sin lilla butik i en källare och som sedan drevs vidare av Ingrid Thorsell tillsammans med dottern Margareta och dåvarande svärsonen "Sip" samt andra anställda på olika platser i Lidköping fram till 1988 då företaget såldes till Jurid Bildelar som då ägdes av Peter Mann , Lars-Olof Jonsson och Dan Larsson.

I samband med köpet flyttade även Bil Allt till Mc-Konsults gamla lokaler på sockerbruksgatan.

I början av 1990 talet övertogs Jurid Bildelar efter några olika ägarbyten av det som numera är AutoExperten och butiken flyttades till skaragatan och i samband med detta "försvann" namnet Bil Allt.

Mellan åren 1988 till 2001 jobbade Joakim Nilsson på dom olika företagen men när beslutet att starta eget tillsammans med vännen Fredrik Broberg från Brobergs Åkeri togs 2002 startades först en enskild firma med namnet NBD (Nykvarns Bil Delar) för att se om om kundunderlaget fanns vilket det gjorde så inför 2003 bildades Bil Allt i Lidköping AB och avtal skrevs med Ingrids gamla leverantör APE fordonskomponenter (idag Atoy) om att ingå i BDS (BilDelsSpecialisten) som är en av landets äldsta bilreservdelskedjor med fristående butiker och verkstäder över hela Sverige.

Resten är som dom säger historia :)

Nutid

Bil Allt i Lidköping är idag en av Lidköpings största bilreservdels och biltillbehörsbutik som tack vare sin duktiga personal och sina trogna kunder årligen omsätter ca 5,5 miljoner kr och har en blandad mix av privatkunder och verkstadskunder från Lidköping med omnejd.

Bil Allt i Lidköping är sedan 2004 Lidköpings största auktoriserade återförsäljare av Hansen Racing och Hansen Marindelar med ett stort sortiment av delar till både amerikanska bilar och MerCruiser och Volvo Penta marinmotorer / drev och även till många utombordare.

Våren 2012 skrevs ett samarbetsavtal med Kawasaki om att bli återförsäljare av deras vattenskotrar samt service, reparationer och reservdelar till alla deras fordon.

2014 utökas Kawasakiavtalet med försäljning av atv och övriga fyrhjulingar.

Hösten 2015 togs beslutet att dela upp företaget i två olika bolag för att separera dom olika verksamheterna och få bättre kontroll över dom var för sig och därmed kunna ge dig som kund bästa tänkbara service.

I samband med detta flyttades Bil Allt till nyinköpta lokaler på plastgatan i Lidköping och dom tidigare lokalerna övertas av vårt nystartade företag MotoMek AB där vi kommer att fortsätta med Kawasaki vattenskotrar och atv/mule samt utöka med försäljning av mopeder. Vi förvärvar även Mc-Service i Lidköping av Jan-Olof "Bula" Bertilsson som fortsätter som mekaniker hos oss och vi kommer fortsätta att utföra service och reparationer på mopeder, crossar, mc och utökar med service och reparationer på båtar och båt/släpkärror m.m.

Vid årskiftet 2019/2020 tecknades ett samarbetsavtal med Lantmännen Maskin.

Detta samarbete innebär en förbättrad service för dig som är lantbrukare eller har ett entreprenadföretag då vi kommer att kunna leverera reservdelar och tillbehör till lantbruksmaskiner och lantbruksredskap från Lantmännen Maskin samt reservdelar och tillbehör till entreprenadmaskiner från Swecon, "allt från skruvar till maskiner" om så behövs.

Framtid

Vår ambition är att hela tiden fortsätta utvecklas för att alltid vara det självklara valet för såväl privatkunder som verkstadskunder eller lantbrukare och entreprenadkunder och kunna hjälpa och serva dessa på bästa sätt.